torsdag den 20. december 2012

Sagde de virkelig det?

 • Her er den så. Den berømte tråd, hvor Familien Sort repræsenteret af Camilla Paaske Hjort, Karen West, Kaare Rex Thomsen og Jørgen Storm med flere giver sexismen gas i Mandfjolsets kommentarspor!

  Bloggen, »Riv den af til et billede af Camilla Paaske Hjort?«, har forståeligt nok skabt furore. Mange har svært ved at tro, at navngivne personer virkelig står for så primitive og sexistiske ytringer, som de bliver citeret for - og da Mandfjolsesiden kan være svær at finde rundt i, fordi der ligger så meget materiale, synes jeg, at jeg skylder at lægge den mest relevante diskussion frem som dokumentation.

  Ifølge profilbilledet er Camilla Paaske Hjort en lille, grim nisse. Men det skyldes at profilbilleder er fiktion. Det gælder også profilbilledet af Karen West og Lennart Kiil.

  Jeg ved det. Tråden er lang som et ondt år, men de famøse udtalelser, hvor Camilla Paaske Hjort opfordrer Mandfjols til at onanere til et billede af hende og bliver sekunderet af Karen West, befinder sig i den øverste fjerdedel, så de skulle være til at finde. Men bortset fra det er posten her bare ment som dokumentation for de særligt interesserede, der gerne vil se, hvordan Familien Sort opfører sig i diskussioner.

  God fornøjelse!  :-(
  Lige en flygtig tanke, så jeg ved ikke om der er 100% hold i det (og en forsigtig trigger warning for voldtægt, I guess):

  Der har været en del postyr online (især på 180grader!) om, at jøder i København er blevet rådet til ikke at gå med k...alot og davidsstjerne for at undgå overfald. Det er forståeligt; man skal have lov at gå klædt som man vil.

  Meeeen. Hvor er de forargede, når det gælder kvinders påklædning på gaden? Som set nedenfor mener hver fjerde, at letpåklædte kvinder selv er ude om voldtægt. Hvor er de mange blogindlæg på Berlingske og Jyllands-posten om, at kvinder ikke bør overfaldes på grund af deres påklædning? Hvor er de mange profilbilleder på Facebook, der bærer et badge med et miniskørt?

  Har verdens bedste læsere et bud?
  Se mere
 • Mandfjols Tænkte der også lige skulle et eksempel til fra 180grader. Slut shaming, victim blaming, you name it. It's all in there.

  "Spørgsmålet giver stof til eftertanke. At kunne klæde sig, som man vil – det er frihed. Men den seriøse diskussion om det ansvar, der følger med friheden, drukner let i et koncept som Slut Walk, hvor provokationer – som den fra politibetjenten i Toronto - blot besvares med flere provokationer."

  http://www.180grader.dk/Politik/a-dress-is-not-a-yes-%E2%80%93-slut-walk-indtager-koebenhavn


  www.180grader.dk
  Af Camilla Paaske Hjort, 180Grader.dk Lørdag, en af årets første stegende hede ...sommerdage, gik et optog igennem København som, bortset fra skilte, bannere og en vogn, der spillede høj,...Se mere
 • Anne Rasmussen Fordi det ene (angrebet på jøder og deres ret til at gå klædt som deres religion dikterer dem) er et spørgsmål om fundamentale menneskerettigheder og retten til frit at kunne have en religion, stillet overfor religiøst had - mens voldtægten af kvinder, der klæder sig udfordrende er et spørgsmål om mænds seksuelle rettigheder - hun kunne bare lade være med at klæde sig så udfordrende, så hun har selv bedt om det, desuden ville hun nok selv.
 • Camilla Paaske Hjort Er det citatet af mig, du mener er et eksempel på victim blaming?
 • Sissel Schmidt Artiklen er 7 ½ år gammel...
 • Karen West Vil Mandfjols forklare, hvad hun mener med sin kommentar. Er friheden til at klæde sig som man vil til diskussion?
 • Mersiha Cokovic http://www.damefrokosten.com/et-nej-er-et-nej-sa-enkelt-er-det/

  www.damefrokosten.com
  Af Mersiha Cokovic I weekenden udgav BT artiklen ”Hver anden voldtægtsdømt er udlænding”. Det viser sig at, af 66 voldtægtsdømte i 2011 var 32
 • Mersiha Cokovic Du har selv kritiseret mig for min kritik af Karin Helweg-Larsens udtalelse om, at danske piger er selv ude om voldtægt.
 • Karen West Mersiha, hvem snakker du til :D
 • Christian Groes-Green Mandfjols, du skal lige sætte dig ind i hvad slutwalks er for noget, før du fordømemr det. Slutwalks er et koncept brugt af prostituerede over hele verden, der kræver retten til at klæde sig udfordrende uden at blive overfaldet, voldtaget, diskrimineret, stigmatiseret, forfulgt eller kriminaliseret. Danmark er blandt de lande som ikke mener luderhad og vold mod prostituerede er 'hadforbrydelser'. Vi sætter hårdt ind imod hadforbrydelser grundet race, religion og etnicitet, men ikke pga påklædning, seksuel praksis eller udsathed. Desværre.
 • Christian Groes-Green Og prostituerede er den gruppe der er mest udsat for hadforbrydelser overhovedet herhjemme.
 • Karen West Er Mandfjols imod Slutwalks?
 • Camilla Paaske Hjort Karen - Nej, det tror jeg ikke, HAN er, men han har en eller anden mærkelig idé om, at jeg er det (hvis jeg forstår ham ret). Jeaneth Willumsen tog billeder af den slut walk, jeg rapporterede fra på 180Grader. Herunder et billede af mig. Jeg er sikker på, en 19-årig white wanker som Mandfjols vil finde det behageligt. :-)
 • Karen West Min evigt aktuelle kronik. For så har jeg jo ret i, at elitefeministerne på venstrefløjen er fuldstændig ligeglade med andre end dem selv. Og skulle kvinder formaste sig til at skille sig ud, ja så forsøges de undertvinges. Der imod hylles den indhyllede kvinde, der skjuler sin seksualitet. Sig mig, hvad er det disse kvinder vil? Hvad er det Mandfjols vil? bestemme over andre kvinders seksualitet?
  http://www.b.dk/kommentarer/elitefeministernes-svigt


  www.b.dk
  Karen West: Frihed. Venstrefløjens kvinder har solgt kvinders seksuelle frihed f...or at please korantro reaktionære kræfter og for at opretholde en indædt afstandtagen til højrefløjsliberalister. Se mere
 • Karen West Er det en hanlig elitefeminist, eller blot en fustreret seksuel undertrykker? :*
 • Christian Groes-Green Mandfjols, jeg er iøvrigt helt enig i at forsvare kvinders ret til at klæde sig som de vil, og det gælder også prostituerede. I bogen Sex i grænselandet, skrev jeg om luderstigmaet, som er den kontrol, fra andre mænd og kvinder, af kvinder der krydser grænsen for god kvindelig adfærd (kaldes luder), en grænse der ikke kontrolleres i samme grad når det handler om mænds adfærd (mænd er studs). Det er en patriarkalsk kontrol med kvinder, som også ses i ønsket om at fjerne prostitution fra det offentlige rum, så det ikke sværter den kyske og pæne kvindelighed til (madonnaen). Og i ønsket om at lukke munden på de prostituerede der kræver deres ret til at være netop dette. For nogle år siden lavede en række kvindeorganisationer en oplysningsside for prostituerede der hed luder.dk - 'luder' var på daværende tidspunkt det bedste ord de kunne finde for en prostitueret. Det lige lidt om sammenhængen mellem luderhadet og prostitutionshadet i vores kristne kultur.
 • Moder Kvik Flagellanter er sådan nogle, der river i banditterne.
 • Moder Kvik Måske du mener flagellat? Som i Dinoflagellat?
 • Moder Kvik http://www1.bio.ku.dk/forskning/fbl/Projektemner/specialer/fyko3/

  www1.bio.ku.dk
  Mange dinoflagellater danner et ubevægeligt hvilestadium (cyste) som et led i de...res kønnede formering. Disse cyster er især velundersøgt i det marine miljø, hvor de findes bevarede i gamle sedimentlag og bruges i palaeoøkologiske undersøgelser til tolkning af miljøforandringer i fortiden. En del fer...Se mere
 • Mandfjols Christian, jeg tror sådan set vi er helt enige, jeg har nok bare formuleret mig klodset.

  Jeg er ikke imod slutwalks (som jo forresten ikke kun involverer prostituerede. Synes lige det skulle påpeges) - det er bemærkningene i artiklens kommentarer, jeg kalder for slut shaming og victim blaming. Netop det du skriver, " Vi sætter hårdt ind imod hadforbrydelser grundet race, religion og etnicitet, men ikke pga påklædning, seksuel praksis eller udsathed." er pointen med opslaget. Altså det, at det åbenbart ikke er acceptabelt at bede jøder om at undgå davidsstjerner og kalotter, men det er tilsyneladende mere eller mindre i orden at bede unge kvinder overveje at gå mindre "slutty" klædt for at undgå overfald.

  Dermed ikke sagt at der ikke er nogen, der gør noget. Mersihas "et nej er et nej" er et godt eksempel. Men det har åbenbart ikke så meget tiltrækningskraft som kalotter. Det er i hvert fald ikke mit indtryk - deraf "jeg ved ikke om der er 100% hold i det".
 • Mandfjols Sissel, det har du sgu ret i. Jeg har set forkert på datoen. Tak <3
 • Camilla Paaske Hjort Nej, jeg mener flagellant. Men det er ikke helt uinteressant information fra biologiens verden, du der kommer med, Moder Kvik. :-)
 • Camilla Paaske Hjort Jeg kommer altid til at tænke på fænomenet, når jeg møder mandlige feminister. http://en.wikipedia.org/wiki/Flagellant

  en.wikipedia.org
  Flagellants are practitioners of an extreme form of mortification of their own flesh by whipping it with various instruments.
 • Sissel Schmidt Du kan finde noget fra i sommer, Mandfjols. SF's Karina Lorentzen mente, at det var "pigernes luftige sommerkjoler", der gjorde, at de blev voldtaget. Hun kunne ikke svare mig på, om der af den grund var en særlig "voldtægtssæson", ligesom hun ikke kunne svare på, hvilken påklædning, der e.c. var voldtægtssikker.
 • Mandfjols Endnu et fint eksempel.
 • Moder Kvik Oplysningstiden er en god ting ;-)
 • Moder Kvik På visse sprog "Vai fare una sega (eller festa)" som forholdsvis frit oversat betyder "gå ud og riv den af" (mindre frit: gå ud og deltag i den store flagfest).
 • Amanda Krogsgaard Thomsen Min kæreste er en white wanker <3333
 • Signe Düring Men det er også noget lort med det tørklæde: de undertrykker kvinder!! Jooooow:-/
 • Camilla Paaske Hjort http://www.idrink.com/v.html?id=35669

  www.idrink.com
  White Wanker drink recipe made with unknown ingredients. How to make a White Wanker with all the instructions and ingredients.
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid ......1 spørgsmål. Hvorfor er det aldrig genstand for stor offentlig diskussion hvordan MÆND bør klæde sig?
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid Jeg mener 'jeg kan ikke li' din skjorte' er jo et ofte hørt præludium til voldelige knivstikker-slagsmål foran diskodaskoer. Så hvorfor klæder mændene sig dog ikke sådan, at voldsmændene kan lide deres tøj?! You know, for deres egen sikkerheds skyld.
 • Lærke Hvid Pedersen Ranveig, den var faktisk oppe at vende i USA, da ham knægten Trayvon Martin blev skudt. Han havde hættetrøje på, hvilket jo er totalt truende og lidt at bede om det. Men han var selvfølgelig også sort.
 • Jette Anne-Marie Hansen Jeg synes faktisk at Camilla Paaske Hjorts fantasier om at Mandfjolset skal onanere, imens han ser på et billede af hende, er noget af det mest stødende, jeg kan mindes at have set i en online-diskussion.
  (»Jeaneth Willumsen tog billeder af den slut walk, jeg rapporterede fra på 180Grader. Herunder et billede af mig. Jeg er sikker på, en 19-årig white wanker som Mandfjols vil finde det behageligt.«)
  Havde en mand sagt noget tilsvarende over for en kvinde, han diskuterede kønspolitik med, var vi vel ikke i tvivl om, hvad han var: Et svin nemlig. Så hvad er ordet for Camilla? En so?
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid Wow sagde hun det?! Lyder da som en heftig fantasi hun har dér...
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid I øvrigt imponerende at se en kvinde være SÅ besat af tanken om sig selv som sexobjekt, selv (eller især?) for folk hun ikke bryder sig om.
 • Jette Anne-Marie Hansen Og dig Karen West, »Er det en hanlig elitefeminist, eller blot en fustreret seksuel undertrykker?«, spørger du om Mandfjolset... EFTER hans outing... »en fustreret seksuel undertrykker«... hvor man - og også du - netop kender hans identitet... Hvad giver dig overhovedet ret til at stille et så insinuerende spørgsmål? Ikke noget i debatten, så vidt jeg kan se. JEG spørger, (siden du ingen indvendinger synes at have til din bonkammerat i diskussionen, Camilla Paaske Hjorts helt særlige form for tilsvining af Mandjols), om det her skal forstås sådan at du indforstår dig med seksuelle krænkelser og overskridelser af diskussionsmodstanderes grænser? Jeg mindes ellers en ualmindeligt høj moralsk tonus fra din side, dengang det var min blog, der skulle tages stilling til. Og nej, giv mig ikke den med, »jamen-du-har-jo-selv.... bla, bla, bla - etellerandet« for1) man kan ikke bytte om på årsag og virkning. 2) Mandfjolset har ikke... aldrig nogensinde.... svinet Camilla ved at køre på hendes seksualitet for at nedgøre hende. Men DU deltager i en kønspolitisk diskussion og lader dette her foregå lige under din næse, samtidig med at du fortsat og uafbrudt associerer dig positivt med den, der fremsætter krænkelsen. Hvad er ordet for dét?
 • Kaare Rex Thomsen Mandfjols kan tage det. Man er SÅ liderlig i den alder <3
 • Jørgen Storm Rolig nu Jette, du er ikke i farezonen. I hvert fald ikke når det drejer sig om mænd uden gult armbind og med intakt hørelse................
 • Mandfjols Tror lige vi smider en helt generel påmindelse om god opførsel.
 • Kaare Rex Thomsen Jeg er gået HEN, og fået en lille stivert på..........
 • Mandfjols Lyder lækkert, Kaare <3
 • Kaare Rex Thomsen Jeg er helt tom, kan ikke finde på noget konstruktivt at byde ind med..................
 • Peter Herzog-Yossarian Breum Jamen det var da heldigt. Så er det jo kun 25% af mine medborgere der udgør en slags adresseløs, biologisk spam for et produkt der ikke findes. Dagens mest positive og inspirerende nyhed at lune sig ved. : )
 • Jørgen Storm "God opførsel" - hvem i et frit samfund skulle så opkaste sig til vorfrue over det?
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid Administratoren på et debatforum for eksempel.
 • Malene Bach Kvinder skal kunne gå klædt, som det passer dem, uanset om de færdes på Istedgade eller i Gellerupkvarteret. Punktum. For en gangs skyld er jeg enig med Mandfjols. Her har de fat i noget, det må man give dem. En kvinde er ALDRIG selv skyld i, om hun bliver voldtaget. A dress is not a yes!
 • Kuno Kasper Hjorth Det kunne være meget interessant at høre præcis hvad der er blevet spurgt om, for jeg tror absolut ikke på den undersøgelse, og jeg kunne sagtens forestille mig at mit eget svar ville blive tolket forkert.

  Jeg mener helt klart at en kvinde der klæder sig slutty og flirter og lægger op til sex med en masse mænd har større risiko for at blive voldtaget. Derudover mener jeg også at det måske kunne være en god ide for hende at passe lidt mere på, så hun ikke risikere noget.
  Dette betyder IKKE at jeg mener at det er hendes egen skyld hvis hun bliver voldtaget.
 • Mandfjols Hm, Facebook slugte vist min kommentar. Vi prøver igen.

  Når man siger sådan placerer man et ansvar for ikke at blive voldtaget på kvinder.

  Er det okay at anbefale jøder at lade kalot og davidsstjerne blive hjemme for at undgå overfald?
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid Hvorfor dog ikke gå hele vejen? Lad fisseletten blive hjemme for at undgå voldtægt.
  Kan du ikke afmontere bemeldte fisselette må du bare blive indendøre. Ellers er du selv ude om det. Jeg mener, du har den jo af en grund, ikke? Stå nu ved de 'signaler' du udsender.
 • Kuno Kasper Hjorth Vi lever nu engang i en verden hvor der findes voldtægtsforbrydere, og vi slipper næppe nogensinde af med dem. At sige at det er en god ide hvis en pige passer på sig selv når hun går i byen er ikke det samme som at sige at det er deres egen skyld eller ansvar hvis de bliver voldtaget.
 • Mandfjols Så det ER altså i orden at bede jøder om ikke at gå med religiøse symboler i offentligheden?
 • Karen West Jeg synes forvirringen er total, det samme er misforståelserne. Reagerer på, at Mersiha blev kritiseret af Mandfjols - og Camilla kender jeg og hendes holdninger til prostitution og Slutwalks, så hende lader vi lige holde juleferie.
  Bliver du sur Jette Hansen, fordi jeg ikke kritiserer Camilla?
 • Kaare Rex Thomsen Det er fint at advare jøder mod en reel fare. det gøre deres rabiner vist allerede til udenlandske jødermsom skal på byvandring i vores tolerante by.
 • Kuno Kasper Hjorth Læser du overhovedet det jeg skriver?
  Jeg har ikke skrevet at man skal bede kvinderne om at gå klædt anderledes end de gør. Prøv nu lige at slappe lidt af og læs hvad folk skriver i stedet for bare med det samme at hoppe op på din høje hest.
 • Mandfjols Fair nok, Kuno. Så har jeg misforstået dig. Vil du så ikke lige forklare præcis hvad det er, unge kvinder kan gøre for at passe på sig selv når de går i byen? På en måde som ikke pålægger dem et ansvar for ikke at blive voldtaget, forstås.
 • Jørgen Storm Rannveig@ Dvs. en tilfældig totalitær demokratisk analfabet!
 • Jørgen Storm Mandfjols@ De skal tænke sig om og forholde sig til virkeligheden! Jeg kunne også godt tænke mig, at kunne gå på indkøb i en T-shirt uden at alverdens liderlige kvinder overgramser mig eller i fuld offentlighed kaster sig ned og begynder at lege med sig selv, men det er ønsketænkning og har intet med disse skabningers biologi at gøre, så jeg tilstræber en påklædning, der ikke øjeblikkeligt sparker trunternes hormonader i terminal overdrive!
 • Amanda Krogsgaard Thomsen Jørgen Storm, kvinder er blevet seksualiseret på en helt anden måde end mænd. Mænd bliver aldrig kritiseret for at gå 'sexet' eller udfordrerne klædt, da de ikke bliver objektiviseret på samme måde. En kvinde der går lårkort eller nedringet i byen bliver beskyldt for at udsætte sig selv for fare, mens en mand kan gå rundt i shorts og bar overkrop uden at høre noget som helst for det.
 • Jørgen Storm Amanda@ Mænd, der ser så fantastisk godt ud som mig, bliver konstant seksualiseret og objektgjort af liderlige kvinder. De kigger på mig i 2o sekunder og alt deres reptilhjerne registrerer er en gudekrop og et lem af hesteagtige proportioner. Men jeg er også et menneske med følelser, der finder det meget nedgørende altid kun at blive betragtet af kvinder som et fænomenalt parrings- og seksualobjekt!
 • Kuno Kasper Hjorth Amanda, jeg ved ikke hvilken verden du lever i, men i den jeg lever i er det kun på stranden eller campingpladser og lign. at mænd kan gå rundt i shorts og bar overkrop uden at høre for det og folk synes at han er et fjols. Situationer hvor det også er fint acceptabelt at kvinder går rundt i næsten ingenting.
  Nu har jeg aldrig prøvet at være en kvinde, og ved derfor ikke hvor slemt det reelt er for jer, men jeg kan sagtens forestille mig at det er meget værre for kvinder end for mænd. Men lad nu være med at gøre det værre end det er.

  Jeg mener at alle skal have lov til at gå rundt i det de har lyst til så længe det ikke er blufærdighedskrænkende.

  Pointen er at nogle gange handler det ikke om at fordele ansvar, men i stedet at gøre en smule for at forhindre at de slemme ting sker.
  Jeg kan godt se at de to ting virker som noget der hænger sammen, men det behøver de altså ikke være.
 • Mandfjols "Men lad nu være med at gøre det værre end det er." hahahaha
 • Amanda Krogsgaard Thomsen Kuno, Jeg gør det bestemt ikke værre end det er, om som du selv siger, ved du ikke selv hvordan det er. Og du har vist ikke læst hvad jeg skrev, for jeg taler ikke om blufærdighed, men om seksualisering. En afklædt kvinde er et seksuelt objekt mens en afklædt mand, bare er en mand. En mand hører ikke at han er for sexet klædt på til arbejde, som en kvinde f.eks. gør hvis hun er nedringet.
 • Mandfjols Suk, jeg orker ikke mere. Afsluttende bemærkning: Der er sidste ende kun én ting, der afgør risikoen for, om der finder en voldtægt sted: at der er nogen der voldtager en anden. Simple as that.

  Ses <3 http://theideagirl.files.wordpress.com/2012/02/rape-culture1.jpg

 • Mandfjols Nej, okay, ikke helt done. Kuno, jeg vil faktisk stadig gerne høre hvad du mener man helt konkret kan gøre som kvinde for at "gøre en smule for at forhindre at de slemme ting sker".
 • Camilla Paaske Hjort Nå, jeg er ellers gået på juleferie fra FB, men vil lige sætte et par ting på plads. Det står ikke helt klart for mig, om min artikel på 180Grader er blevet beskyldt for at indeholde slut shaming, victim blaming mv., eller om det kun er kommentarerne til artiklen, der beskyldes herfor. Hvis det er tilfældet, at min artikel beskyldes for at indeholde disse fænomener, synes jeg, det er en underlødig beskyldning. Jeg forholder mig kritisk til blandt andet slut walk-konceptets overfladiskhed. Men at jeg nægter at sluge konceptet råt med unuanceret applaus betyder ikke, at jeg ikke sympatiserer med den del af konceptets budskab, der handler om at placere ansvaret for voldtægt hos voldtægtsmanden. Selvfølgelig - hvor ellers? Jeg er helt og aldeles uenig med de 25 procent af danskerne, der åbenbart mener (eller for syv år siden mente), at en kvinde selv er skyld i, at hun bliver voldtaget, hvis hun har en kort nederdel på. Det er for mig at se et fuldkommen absurd synspunkt. Men jeg husker da, at jeres veninde Susanne Staun forholdt sig kritisk til Mersiha Cokovics artikel på Damefrokosten, og i sin kritik blandt andet skrev, at det kun var sund fornuft at klæde sig efter omstændighederne (hvad jeg er helt enig med hende i, og det er jo også det, Kuno o.a. forsøger at sige ovenfor). Jette Hansen - En white wanker er navnet på en cocktail, og mht. den direkte betydning, skriver Nikolaj Munk selv flittigt om onani på sin private Facebook-profil, så jeg regnede ikke med, at det var et stort tabuemne for ham. Jeg håber ikke, jeg har traumatiseret ham for livstid. Nu må I have en god jul, allesammen.
 • Kuno Kasper Hjorth Grunden til at jeg siger at du gør det værre end det er, er fordi du kommer med nogle eksempler der ikke hænger sammen med virkeligheden. Du ser alts ikke mænd gå rundt i bar overkrop og shorts over det hele i hverdagen, og hvis du ser en gøre det bliver det ikke bare accepteret.
  Jeg taler heller ikke om blufærdighed.

  Men hvis du gerne vil af med seksualiseringen, hvorfor er du så så vild efter at vi skal rende rundt i sexet tøj? Det kan da næppe dæmpe seksualiseringen.

  Med hensyn til hvordan folk klæder sig på arbejdet, er det så ikke også generelt sådan at flere kvinder klæder sig sexet på? Jeg er absolut ikke sikker på det her. Men for mig virker det sådan. Måske ligger noget af forskellen i det i at der er meget større variationer i kvinders tøj end i mænds, og at det derved er nemmere at kende forskel på om beklædningen er for udfordrende eller bare almindelig?
  Du nævner selv en meget tydelig ting der kan få folk til at mene at en kvinde på job har klædt sig for udfordrende. Hvis hun er for nedringet.
  Hvad ville det modsvarende være for en mand?
 • Mandfjols Det var mest kommentarerne, jeg mente, Camilla, men sidste sætning i artiklen bevæger sig altså også ind på victim blaming-feltet: "Men den seriøse diskussion om det ansvar, der følger med friheden, drukner let i et koncept som Slut Walk, hvor provokationer – som den fra politibetjenten i Toronto - blot besvares med flere provokationer."
 • Kuno Kasper Hjorth Det skal jeg ikke kunne sige præcis, Mandfjols, da jeg ikke har undersøgt emnet så tæt og ikke ved hvor meget det reelt betyder.
  Hvis du går tilbage og læser min første kommentar igen vil du også kunne se at den mest af alt er en kritik af en undersøgelse hvis resultat jeg finder højest usandsynlig.

  Men jeg kan da også nævne sådan noget som at holde øje med sin drink. Selvfølgelig er det ikke en kvinder ansvar at sørge for at der ikke er nogle der kommer stoffer i hendes drink, men når man nu ved at der er folk der kan finde på det, er det da et rigtig godt råd at man lige skal passe på så der er mindre chance for at det sker.
 • Mandfjols Jeg kan altså ikke se hvordan det ikke er at give kvinden ansvaret for ikke at få drugged sin drink.
 • Amanda Krogsgaard Thomsen Min pointe er netop at der ikke er noget tilsvarende for en mand, fordi hans krop ikke er seksualiseret og objektiviseret på samme måde som en kvinde. Det er her undertrykkelsen ligger.
  Og hvem taler om at de gerne vil se mænd gå rundt i sexet tøj??
 • Kuno Kasper Hjorth Det er det ikke fordi jeg ikke vil anklage hende for ikke at have holdt øje med sin drink hvis det rent faktisk sker. I stedet vil jeg anklage ham der har gjort det for at være et kæmpe svin.
 • Mandfjols Slog den op på tidslinjen for lidt siden, men tror den er tiltrængt her også: http://upsettingrapeculture.com/rape_myths.html

  upsettingrapeculture.com
  MYTHS ABOUT RAPE To ever prevent rape, we need to be honest about the realities ...of rape as it is happening to people, as rape is being lived by its perpetrators and survivors. Instead, we have created a cloud of myth around rape to protect ourselves from some uncomfortable truths. These rape myths p...Se mere
 • Amanda Krogsgaard Thomsen Camilla, der er stor forskel på at omtale en anden persons seksualitet og at omtale sin egen. Derudover kan jeg slet ikke genkende at Nikolaj skriver "flittigt" om onani. Han lavede en joke om fleshlights i torsdags, men hvornår i al verden var sidste gang han ellers gjorde det?
 • Kuno Kasper Hjorth Jeg har skam læst den før.
  Jeg gik selvfølgelig ud fra at vi snakkede om den slags voldtægter som ikke sker i hjemmet.
  Hvis beklædning ikke har nogen som helst indvirkning på chancen for at blive voldtaget, så er det da rigtigt at det er et dumt råd at sige at man skal tænke på sin beklædning. Men på trods af dette er det da altid en god ide at tænke over hvad man gør og hvordan man kan forhindre at man selv kommer til skade / bliver udsat for forbrydelser. Dette vil selvfølgelig aldrig betyde at ansvaret bliver ens eget.
 • Mandfjols Man siger "du kan gøre noget for at undgå at andre voldtager dig". Hvordan er det ikke at lægge et ansvar—ikke nødvendigvis skyld, men ansvar—på nogens skuldre?
 • Jørgen Storm Hvis jeg går gennem The Bronx om natten med synligt Rolex-ur og pengesedler struttende ud af alle lommmer, så burde jeg vide, at risikoen for at blive overfaldet er stor. Det gør ikke overfaldet til min skyld, det fratager ikke forbryderne for ansvaret for deres ugerninger, men det gør mig til idiot, hvis jeg ikke tænker over de signaler jeg udsender i det miljø jeg færdes i!
 • Jørgen Storm Amanda@ Mange mænd synes feminister er blottet for humoristisk sans, og at de tager sig selv alt, alt for alvorligt. Du gør ikke meget for at ændre på den opfattelse..............
 • Lærke Hvid Pedersen Nogle kvinder synes, at nogen mænd er idioter. Én mand i denne tråd gør ikke meget for at ændre på den opfattelse.......
 • Kuno Kasper Hjorth Jeg kan godt se den vinkel du kommer fra hvor det ser ud som om man putter noget af ansvaret over på kvinden, men ikke desto mindre så vil jeg altid mene at det er en god ide at gøre hvad man kan for at undgå at blive overfaldet, og at det altid er 100% overfaldsmanden der har ansvaret for overfaldet.

  Jeg kan selvfølgelig også godt se at det er et problem hvis folk de tænker så meget på at passe på sig selv at de til sidst bliver paranoide og ikke kan have et godt liv. Det er en svær balance. Men jeg mener ikke at måden at løse det på er helt at holde om med at sige at folk skal passe på sig selv.
 • Mandfjols Det er nemlig en rigtig svær balance. Det samme gælder f.eks. at foreslå, at man lærer selvforsvar. Men der er især to ting, der får mig til at mene, at man ikke bør gøre det.

  1) Kvinder får det at vide anyway. Hele vores samfund prædiker "lad være med at blive voldtaget" i stedet for "lad være med at voldtage nogen". Rape culture at its finest. Prøv at spørge kvinderne i dit liv om hvor ofte risikoen for sexovergreb popper op i hovedet på dem. Svaret vil nok være "ret ofte". Derfor er det lidt spild af energi at nævne det endnu en gang.

  2) Den med at holde øje med sin drink er måske okay, men generelt gør det ingensomhelst forskel. Overfaldsvoldtægter går ud over både letpåklædte kvinder og kvinder i joggingbukser og stor jakke. Der er grundlæggende ikke rigtig noget man som individ kan gøre for at mindske risikoen for at blive voldtaget, ikke engang blive hjemme. Det er også derfor Jørgens idiotiske Bronx-analogi ikke holder—for i så fald ville han blive overfaldet uanset om han havde Rolex-ur og pengesedler fremme eller ej.

  Det man SKAL bruge sin energi på er at få mænd til ikke at voldtage (og så er vi ude i alt det der med om voldtægtsforbrydere er sindssyge osv. osv), ikke på at få kvinder til at leve i frygt. Det er nemlig her det rent faktisk kan gøre en forskel.
 • Michael Nørtoft Christensen De mennesker der forarges, når kvinder der vælger at gå i udfordrende tøj bliver udsat for ubehageligheder findes ifølge min erfaring også i stort omfang på 180grader.

  Jeg ved heller ikke hvor manglen på blog-indlæg kommer fra, men efter som jeg som regel ikke gider læse blogs er det nok en del af forklaringen. Og badges med miniskørter? Tja... Folk laver jo badges med ting der berører dem dybt, så som deres religiøse eller politiske overbevisning, for at vise sympati til lande i krise og krig, eller for at skabe opmærksomhed omkring dødelige og debiliterende sygdomme. Jeg har aldrig overvejet behovet for en miniskørt-badge, da miniskørtet bare er et stykke stof for mig, men hvis tilpas mange ser det som et symbol som de gerne vil identificere sig med, er er der vel en der laver det badge en dag? Hvorfor har du egentlig ikke selv lavet et?
 • Bjarne Ørvad Dreier Jeg havde en meget interessant samtale med en kollega omkring brugen af make-up. Jeg ved godt at det ikke er det samme som at påklæde sig udfordrende, men alligevel.

  Hun følte at det var befriende at gå hjemme i ferier og forberedelse til eksamen, da hun så ikke behøvede at tage make-up på og kunne gå i loose fit tøj.
  Min reaktion var at hun jo måtte kunne lide den opmærksomhed hun fik fra mænd for at se godt ud efterson hun igen og igen brugte så meget tid på make-up og lignende.
  Hendes svar overraskede mig lidt, for det handlede netop ikke om opmærksomhed eller bekræftelse fra det modsatte køn, men derimod om at hendes omgivelser, veninder, slægtninge og andre kvinder forventede at hun var "stadset ud". Presset kommer altså fra medsøstrene, som nemt kommer løftede øjenbryn og underlige blikke hvis ikke der leves op til deres forventninger om hvordan man skal se ud.

  Det naturlige look er efterhånden sjældent, men det er ikke fordi vi mænd forlanger sexede piger at kigge på, men pigernes forventninger til hinanden. Derfor køber jeg heller ikke præmissen om at det er mændendes gøren kvinder til seksual-objekter der er skyld i voldtægter.
  Piger/kvinder må gå klædt som de vil, som frk. Bach skrev tidligere "a dress is not a yes". Den kampagne fik nu ikke meget opmærksomhed.
 • Jørgen Storm Lærke@ Jeg kender godt den slags kvinder du taler om! De er meget ofte stærkt kvabsede, deres mælkekirtler er overudfordrede af tyngdekraften og deres skægvækst imponerende. Og skræmmer deres betonlebbe-udseende trods alt ikke alle mænd væk på forhånd, så sker det under alle omstændigheder, når de åbner munden og vælter politisk korrekt feministisk og altid stærkt totalitært nonsens ud over de sagesløse omgivelser. Ikke underligt, at de i bogstaveligste forstand må ordne alt på og med egen hånd!
 • Jørgen Storm Kvindfjols@ Kvinder, mænd, børn, gamle, - INGEN skal leve i frygt, men det er tilladt at tænke sig om, -også for kvinder, selvom de af alle har sværest ved det!
 • Bjarne Ørvad Dreier Det må være svært at være feminist. På den ene side synes de at pigerne der klæder sig sexet skal se af blive mindre sexfikserede, men når de selvsamme piger måske bliver voldtaget skal de forsvare dem.
  I undersøgelsen var det jo også primært kvinder der synes at pigerne selv er ude om det.
  Er det i øvrigt de sexet klædte piger der bliver voldtaget? Eller er det de piger som voldtægtsmænd kan se mangler selvtillid e.l. så pigerne bagefter kan tvivle mere på dem. Var det selvforskyldt osv.
 • Mandfjols Bjarne, det er en interessant diskussion om hvorvidt skønhedsstandarder opretholdes primært af kvinder, men lige for dette emne er det sådan set ikke relevant—det hele afhænger af hvordan voldtægtsforbryderen opfatter det—og der ser man rigtig mange tilfælde af "hun ville jo gerne". Objektificeringen spiller ind, men du har ret i, at det ikke er den eneste årsag. Det stikker meget dybere end blot dét. Hvis vi springer stråmændene over i din anden kommentar, så ved jeg faktisk ikke om der er foretaget nogen (danske) undersøgelser af hvad ofre for overfaldsvoldtægt havde på, men hvis man blot lytter til et par survivors bliver det hurtigt klart at påklædningen (og selvtilliden for den sags skyld) ikke rigtig spiller nogen rolle.

  Michael, miniskørtet var nu bare et tilfældigt eksempel i respons til de mange jødestjerner der er dukket op på profilbilleder for nylig ;)

  Jørgen... nej. Bare nej.

  oooog NU gider jeg ikke mere. Ses <3
 • Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid For lige at få bundet en positiv sløjfe:

  Overskriften må betyde at 75% af de adspurgte faktisk heller ikke mente at påklædning spillede nogen som helst rolle.
  Sjovt at avisen alligevel vælger mindretallets vinkel, men måske ikke specielt overraskende, desværre....
 • Kuno Kasper Hjorth Det er jo så overhovedet ikke det overskriften siger.
  Undersøgelsen siger, ifølge artiklen, intet om hvor stor en rolle folk mener at påklædning spiller.
  Det var præcis det der var grunden til at je stillede mig kritisk overfor artiklen og gerne ville have af vide præcis hvad der reelt er blevet spurgt om.
 • Bjarne Ørvad Dreier Mandfjols: Stråmændene i min anden kommentar?
 • Malene Bach Kuno: Jeg forstår, hvor du vil hen med din kommentar. Men jeg mener stadig, at kvinder skal have lov til at klæde sig, som de har lyst til. Selvfølgelig er det tilladt at tænke sig om - og måske helst undgå de mest 'belastede' og skumle områder om natten. Men er det overhovedet bevist, at der er en sammenhæng mellem en kvindes påklædning og risikoen for at blive voldtaget? Handler det ikke snarere om at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt? Jeg vil i hvert fald ikke lade mig begrænse af dette, men jeg klæder mig, som det passer mig - selvfølgelig med en vis portion situationsfornemmelse. Jeg gider ikke leve i evig frygt for, at noget sådant skulle ske. Personligt har jeg aldrig oplevet noget, når jeg gik udfordrende klædt, højst et par kærlige klask i numsen. Men selvfølgelig vil jeg ikke afvise, at der eksisterer en sammenhæng mellem kvinders påklædning og risiko for voldtægt. Det ville være naivt at benægte, hvis der nu er belæg for, at der findes en sådan. Jeg mener bare ikke, at vi som kvinder skal lade os begrænse for meget af denne frygt. For mig er det at kunne klæde sig sexet en stor frihed og en måde at udtrykke feminitet på. Derfor sætter jeg også pris på, at jeg lever i et samfund, hvor kvinder ikke behøver at dække sig til. Det er en frihed, vi bør værdsætte og kæmpe for frem for at insinuere, at det er kvindernes egen skyld, at de bliver voldtaget.
 • Frode Steinicke Jørgen Storm er tydeligvis en feministisk homoseksuel flagellant, der gokker den af til et billede af CPH.
 • Frode Steinicke Camilla Paaske Hjort@ Du skriver som, en der aldrig har haft tandpine. Hvad får dig til at tro, at du mere om sex, end Jørgen Storm gør?
 • Jørgen Storm Frode@ For en god ordens skyld skal jeg oplyse, at jeg hverken er feministisk eller flagellant. Og den populære hjemmesyssel du refererer til, har jeg naturligvis unge poder til at hjælpe mig med. Problemet er bare, at der er så mange, at det er umuligt at fordele sol og vind lige, så de alle får noget at rive i, men for at nedkorte ventelisterne, har jeg indført dobbelt 3-holdsskift i helligdage. Sundt slik giver godt helbred!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar