søndag den 26. august 2012

Henrik Dahl og Trussen fra Abernes Planet 1
Tilllykke! Du har vundet TRUSSEN fra Abernes Planet i ægte GULD, for du er den FØRSTE MAND, der har optrådt NØGEN i Deadline. Du er sgu SÅ SJOV, Krøllemus!

Med begrundelsen at han er den første mand, der har optrådt nøgen i Deadline, blev Henrik Dahl forleden tildelt Trussen fra Abernes Planet af Susanne Staun (mor til den efterhånden herostratisk berømte kronik om de borgerlige antifeminister, »Truslen fra Abernes Planet«).

Oplev Henrik Dahls optræden i Deadline her:  http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/seudsendelser.htm#/52535/13:02

Men hvad er historien bag den præstation, der kvalificerede Henrik Dahl til den prestigøse trussepris? Og hvad vil det egentlig sige at optræde nøgen?

Det skal det handle om i dag!

Først optakten:
Folketingspolitiker, Zenia Stampe udtalte den 22.08. i BT: »Vollsmosebøllerne har lært volden i Danmark«.

Det fremkaldte følgende svar (hvis man da kan kalde det det) fra Henrik Dahl på fb: »Zenia Stampe er fantastisk, og jeg er vild med hende. Seriøst. En morsommere karakter kunne ingen manuskriptforfatter optænke til en politisk serie: Den Socialkonstruktivistiske, Relativistiske, Politisk Korrekte Bimbo. Hun ville blive en mega stjerne«.

Den opmærksomme læser vil naturligvis have bemærket, at når Henrik Dahl kalder Zenia Stampe for den Socialkonstruktivistiske, Relativistiske, Politisk Korrekte Bimbo m.m., fordi han er uenig med hende, er der tale om en afstraffelse – (til forskel fra f.eks. diskussion og udveksling af argumenter). Som det hedder med en fast vending i sproget, »det skal du få betalt…«. Og her får Zenia Stampe altså betalt for sine holdninger med en offentlig ydmygelse.

Henrik Dahls svada kan vel koges ned til noget i retning af en dum og tom kvinde, der ikke har nogen faglighed. Ja, så meget foragter Henrik Dahl åbenbart Zenia Stampe, at han end ikke anerkender hende i sin faktiske egenskab af folketingspolitiker for Det Radikale Venstre, men i stedet insisterer på at forholde sig til hende som noget henhørende fiktionens verden (en karakter optænkt af en manuskriptforfatter). Noget… eller nogen… der er tænkt af en anden… Her er (åbenbart) en person, der ikke har nogen personlighed. (Til forskel fra Henrik Dahl selv, hvis personlighed enhver ved blot et enkelt blik på hans facebook-side kan konstatere er kæmpestor). Zenia Stampe er ikke en »rigtig« politiker, hun tænker ikke selv (»Politisk Korrekt«), hendes identitet eksisterer ikke »rigtigt«, hun mangler indhold, hun er drevet af overfladisk trang til bekræftelse.

Men hør. Var det forresten ikke nogenlunde det samme, Henrik Dahl beskyldte Helle Thorning for i sin tid, da han sagde, at hun var en blank person? Henrik Dahl har også sagt om Özlem Cekic på fb: »I øvrigt vil jeg gerne sige, at jeg på nogle punkter er enig med Sofie Carsten Nielsen i, at biologien ikke kan bruges til så meget. For eksempel er Özlem Cekic et hundrede procent blondine«.

Sjovt så mange kvindelige politikere, der er mangefulde subjekter i Henrik Dahls øjne.

Trofaste læsere af min blog vil jo vide, at Henrik Dahls karakteristik af Zenia Stampe trækker på samme kvindesyn, som han også har givet udtryk for ved adskillige andre lejligheder, (senest i debatten tidligere på sommeren om kvindelige kønsforskere i Weekendavisen): At kvinder er intellektuelt underlegne, at kvinders faglighed er en pseudofaglighed. Og så er der bimbo-betegnelsen…  Som bekendt betyder »bimbo« jo en umoden, dum og tom kvinde, der samtidig er relevant som sexobjekt. Eller anderledes sagt: Fagligt duer hun ikke til noget, men kyl hende op i senen, så jeg kan give hende en omgang. Den holdning til Zenia Stampe tillader Henrik Dahl sig altså at give udtryk for i en hyggestund på sin facebook-side.

I stedet for at begrunde, hvorfor han mener hendes synspunkter er forkerte, gør han noget andet. Han fratager hende autoritet ved at henvise til hendes køn som noget, der er mindreværdigt.

Seksualisering er skam en velkendt metode til at fratage kvinder autoritet og respekt for deres faglighed. Det er ikke det. Men fra Henrik Dahl havde man vel trods alt forventet sig andet og mere.

Zenia Stampe protesterede da også omgående i BT imod Henriks Dahls sexistiske nedgøring: »Henrik Dahl kalder mig en "bimbo" på Facebook. Vist nok fordi jeg tillader mig at påpege, at mange af bøllerne fra skadestueballaden i forgårs er født og opvokset i Danmark, og derfor dårligt kan kaldes udanske. Nu er jeg en høflig og sød pige, så jeg vil ikke kalde Henrik Dahl for en mandschauvenistisk nar.« (http://www.bt.dk/politik/henrik-dahl-du-er-en-bimbo-zenia)

Så langt så godt. Pyha. Men det var skam kun forhistorien til den rigtige historie, historien om, hvordan Henrik Dahl kvalificerede sig til Trussen fra Abernes Planet.

Måske vi skulle tage en pause. Her følger et intermezzo-blogindlæg, hvor vi lige tager et par reaktioner fra Dahls fb-venner, før vi går videre.  (Jeg skal lige vaske gulv og nogle andre ting,  før resten kommer på).

 

1 kommentar: