onsdag den 21. marts 2012

Bent Flabert og Leonora Cigar

Lå brak hele dagen i går. Havde sgu ikke lige set det komme.

BENT FLABERT HAR DISSET MINE BABSER TIL FORDEL FOR LEONORAAAAS.  

Åh Bent, hvordan kunne du?

Se her Bent Flaberts 8. marts-flabestok: 
 »De drabeligste begivenheder 8. marts var kvindernes indbyrdes kampe. Forfatterinden Jette Hansen – en af dem med hår under armene og evindeligt raseri i øjnene (dét skrev jeg ikke!) - opdeler sine kønsfæller i to grupper: De sande feminister (det er især hende selv) og de vantro feminister (det er næsten alle andre feministforfattere). Fru Hansen har til lejligheden begået bogen »Pattepinsen og de skinhellige drager. Feministiske billeder«.

En af bogens påstande lyder: »Jeg vil hævde, at kvinder ikke meningsfyldt kan realisere deres ambitioner, hvis ikke moderskabet forløses«. De har vi den igen. Rent nonsens. Godt, vi mænd ikke har sådanne tvangstanker om, at vi kun kan gøre karriere, hvis en flok unger venter derhjemme.

Den bog kommer jeg aldrig til at åbne. Men det er en fornøjelse at læse forfatterinden Leonora Christina Skovs anmeldelse af den i Weekendavisen. Leonora er hende den velbegavede, flotte cigar fra Efter Deadline og andre klogesen-programmer.

Hun ser altid ud, som om hun lige er trådt ud af en skønhedssalon (dét skrev jeg slet ikke!)

Skov kalder Hansens bog »158 siders forbitrede uunderbyggede ubehageligheder«.

Forklædt som engel spidder hun djævelsk veloplagt Jette Hansen – bl.a. fordi »mænds stive lem altid indgår i hendes bøger«. Hun anholder f.eks. denne bekendelse i fru Hansens bog: »Han lægger en dæmper på mig med sin pik«.

Leonoras sylespidse kommentar lyder: »Det er ikke lykkedes videre godt«.


- den velbegavede, flotte cigar, der altid ser ud som om hun er trådt lige ud af en skønhedssalon…??

Åh, Bent. Du har altid været MIN flab. Og nu vil du hellere have Leonora Christina Skovs babser end mine…

Har du helt mistet virkelighedsfornemmelsen!? Kan du ikke se at de er lesbiske!? 

Og jeg som ellers synes, at du er så fræk og fri i tanken. Helt uimponeret af alt gøjemøget. Jo. Du skal sgu ikke rødme. Bent. Det mener jeg. Jo jeg gør. De der programmer, hvor du sidder og siger din mening…  Jeg synes, du er god til sådan lige som at få FAT (jeg sagde »fat«, Bent - ikke »pat«) i en konsistent virkelighed bag alt det der latterlige spin.

Det går vi to jo ikke ind for, Bent. Vel? »Spin«.

Jeg ved ikke, om du kommer fra landet lige som mig. Men jeg tror det sgu. Opvokset blandt fluer og komøg og spædekalve og smukke kvier. Det er jeg i hvert fald. Os narrer man ikke så let, vel Bent? Virkeligheden er for det meste der, hvor der lugter af gødning. Det ved vi to. Og meget sjældent i en eller anden ekstremt parfumeret skønhedssalon. Bvadr. (Ja, jeg ved godt, at det lyder fordomsfuldt. Men efterhånden tænker jeg, om ikke skønhedssaloner bare er steder, folk går hen for at skjule deres GRIMHED. Ikke alle selvfølgelig. Men nogle).

For det med babserne er jo heller ikke det eneste sted, hvor du mister grebet om virkeligheden, mener jeg. Du disser også min BOG… uden at du overhovedet har læst den!

Det er nok, at du har læst Leonora Christina Skovs anmeldelse (og husker på hvordan hun.. mmmm… ser ud… ahhhh. Og NU skal vi have ild på en god CIGAR ikke også, puf, puf). Ikke bare ved du, at den bog skal du i hvert fald aldrig læse. Du ved også – på trods heraf – hvad der STÅR i den. Og hvad du skal MENE, om det der står i den.

Bent. Det er det, jeg siger: Dé babser er ikke gode for dig. De får noget til at gå i stykker inde i din hjerne.

Se her: Det med at kvinder ikke meningsfuldt kan realisere deres ambitioner, hvis ikke moderskabet forløses – som du synes er så UFATTELIGT dumt sagt af mig… - det er nok ikke kvinder UDEN børn jeg tænker på, når jeg skriver det, Bent! Vel? Sådan som DU går ud fra. Jeg taler om kvinder MED børn på lige dette sted i min bog, og om de muligheder, jeg mener, samfundet GENERELT bør give kvinder for at kunne forløse moderskabet samtidig med at have et arbejdsliv og en karriere. Jeg taler jo ikke om, at kvinder endelig SKAL have børn for at kunne forløses som mennesker. Jeg taler om, når nu kvinderne HAR fået børn. Og jeg taler bestemt heller ikke om, at ansvaret for yngelplejen bare skal lægges på kvinden og at manden ikke har noget dér at gøre, tværtimod! (For sådan kunne man sikkert også lynhurtigt få det til at se ud, hvis det var det man ville. Og det vil man, kan jeg jo forstå).

Jeg ved godt, det er et svinkeærinde – men jeg synes simpelthen, at det er så underligt, at man altid taler om, at KVINDER er så irrationelle og følelsesoversvømmede. Bent (Heman) Flabert er da OM NOGEN fuldkommen i sine irrationelle impulsers vold her. Bare det at han skriver »(Dét sagde jeg ikke)«… efter hver gang, han har foretaget en seksualisering. For Bent - det gjorde du jo. Hvad! Ikke? Nå, men så lad være med at sige, at »det gjorde du ikke«…

En god røv og et par parfumepatter – og så har han glemt ALT om fair play, rationel litteraturkritik – og har p(l)atovergivet sig til parfumestinkende karaktermord og fordomme.

Hvad er han så? En mand eller en kvinde? Når han lader følelserne og de irrationelle impulser løbe af med sig I DEN GRAD. Jamen selvfølgelig er Bent (Heman) Flabert da en mand. Og OGSÅ i den grad. Men jeg mener bare, at det HOLDER jo ikke at sige, at kvinderne er sådan nogen, der ligger under for deres irrationelle impulser, imens he–mændene ikke er. Vel?

Det var bare DET, jeg ville sige.

Og så alt det andet forkerte, du OGSÅ får ud af Leonora Cigars anmeldelse… nej, karaktermord: Det er selvfølgelig rigtigt, at jeg altid har hår under armene. Det bliver jeg nødt til at indrømme. Men det troede jeg, var helt i orden. At man godt måtte, mener jeg. Indtil jeg så Leonora gøre et stort nummer ud af det i sin anmeldelse – med billede og det hele. (Jeg må have spurgt Leonora en gang, hvordan hun holder sine armhulehår nede. Det er vel det mindste, hun kan gøre for mig, nu hvor hun har kastet mig som dead meat for ulvene med min grimme hårvækst). Nå... Tilbage til Bent (Heman) Flabert: Ja, men bare fordi jeg altid har hår under armene, betyder det ikke, som du skriver, at jeg også har »evindeligt raseri i øjnene«. Det siger du jo om mig, Bent! Og det er simpelthen SÅ forkert. Du kan bare se på mit blogbillede her. Ikke? Raseri i øjnene? Nej, glæde, livslyst. Og blidhed!

Og så er billedet ovenikøbet taget ved min fars begravelse.

Jeg er glad og blid SÅ meget af tiden. Og så sidder du dér, Bent – og hævder, at jeg altid er vred…

Altid hår under armene. Altid vred.

Hvordan kom den kortslutning egentlig i stand? Jeg spørger bare?

Hapsengevesen. Og så snupper du også lige den påstand med på vejen, at jeg deler feminister op i to grupper: De rigtige (NÆSTEN kun mig) og de forkerete (OMTRENT alle andre). Det fortæller du EkstraBladets læsere, at jeg gør. Uden at du har læst min bog – og du vil heller ikke. For jeg skal nemlig sige dig en ting, Bent. Det GØR jeg faktisk ikke. 

Jeg skriver kritisk om en helt bestemt slags feminister, de såkaldte blå feminister. Men dem overgår jeg faktisk lige med det samme til slet ikke at kalde feminister, men ANTIFEMINISTER. De borgerlige antifeminister. Alt det der andet, du kommer frem med, det skyldes jo, at du gør Leonora Cigar Skovs vurdering til din egen.

Jeg ved godt, at Leonora byggede hele sin anmeldelse i Weekendavisen op omkring en kritik af, at jeg ikke nævnte en mængde kønspolitiske debattører, herunder hende selv. Og det er også rigtigt, at jeg ikke gør det. Men det skyldes ikke, at jeg er kritisk indstillet eller usynliggør de pågældende. Det skyldes simpelthen, at min bog bare HANDLER om noget helt andet... Det er bare  Leonora, der er skidesmart til at lave alliancer på den måde… sige til de andre fortrinsvis kvinder i det kønspolitiske miljø at – Jette Hansen, hun pisser på Jer (og mig) i den her bog. Og DERFOR giver jeg den en dårlig anmeldelse. (Det kan I godt gå ind for, ikke?)

Omsider forstod jeg da, hvad det var, der var galt med min bog, da jeg kom til det sted i anmeldelsen… nej, karaktermordet: - Leonora opfatter mig – og min bog – SOM EN KONKURRENT. Så tror faen da at det skal gå helt galt med anmelderriet.

Bent. Gamle dreng. Hvad er det her for en klumme: Nogle overfladiske kommentarer til en bog, du ikke har læst. Er det godt nok til EkstraBladets læsere, synes du? Okay. Det gør du måske. Når emnet er 8. marts. Og kvinder. Hvorfor skulle man dog så i alverden divertere folk med noget kvalificeret… researchet… gennemtænkt… nej, hvorfor dog det? Når man kan nøjes med fordomme, karaktermord. Og parfumebabser.

Og Leonora Cigar: Du kan sgu ikke være bekendt at forvirre skrøbelige mænd som nu f.eks. Bent Flab her på den måde. Du siger, at du er leptisk og feministisk og at du føler det som SÅDAN et overgreb at blive seksualiseret. Af mændene. (»Hoooold så OOOP, mænd«). Men hele din måde at klæde dig på og gebærde dig på, er jo en eneste leflen for patriarkalske normer. Du kalder det at du klæder dig som DRAG. Tjaaa. Er det ikke at gå over åen efter vand. Jeg mener: Drags er jo mænd, der klæder sig UD som kvinder. Du ER allerede kvinde – hvis du også vil være drag kræver det såmænd bare en lille kødstump og et par kugler anbragt på rette sted. Men DET ser man lissom IKKE noget til i dit angivelige dragprojekt. Og hvorfor ikke? Hvis det er det du vil? Nå, det er måske bare mig, der er fatsvag. Men et kort øjeblik syntes jeg bare, at det lignede banal gammeldags forfængelighed smurt op med heftigt hykleri.

Du afskyr heteronormativitet, siger du. Men du hyper jo tidligt og silde dit og Annettes ægteskab som den heeelt store parforholdsidyl. Altså bare fordi, I er to kvinder, kan jeg egentlig ikke se, at det bliver mindre »normativt«... og dermed undertrykkende... af den grund. Du bruger det sgu da til at hæve dig selv op som en mere vellykket person end andre, der ikke kan prale af et lige så lykkeligt parforhold. 

Og se bare, hvordan du fik stakkels Bent Flabert på glatis med den anmeldelse: Han troede at det var en uopfordret ansøgning til at blive side 9 pige. Og Leonora: Du fik sgu stillingen!


2 kommentarer:

 1. Det her er det bedste og sjoveste jeg længe har læst.

  Jeg har ikke læst anmeldelserne af din bog, men jeg har læst din bog. Herligt. Jeg læste den i to stræk og er imponeret over at du skriver så jeg kan forstå det.

  mvh
  Klaus Mogensen

  SvarSlet
 2. Tak! Det glæder mig virkelig meget, at du har haft fornøjelse af min bog.
  Venlig hilsen
  Jette

  SvarSlet