torsdag den 29. marts 2012

Annie Ligblegs løsgang


I dag skal det handle om Bitterfissen Bethany – til en forandring. Ja, ja. Jeg ved det godt. Den dame har været på alles læber det sidste halve års tid efterhånden. Ptøj, ptøjjj. Umulig at spytte ud. Nej, men nu er selv WEEKENDAVISEN kommet ind i kampen.

Under overskriften »Løsgang i trussen« kaster bogtillæggets Annie Ligbleg sig ud i at sige noget rammende om mediefænomenet Bethany i anledning af at hendes anonymitet for nylig blev brudt. En ung kvinde ved navn Jeanett Veronica Hindberg sprang ud af bitterfissens fernetbrancastinkende ham. Annie Ligbleg påtog sig at lege spåkone og forudsige Bitterfissens fremtid, efter at hendes borgerlige identitet var kommet frem. Det mener Ligbleg nemlig, at Bitterfissen umuligt vil kunne overleve. Og hvorfor?

Nej, lad os vente lidt med det. Først mener Ligbleg at Bitterfissens succes skyldes:

1) At hun er velskrivende (Hvad siger Leo Nobody mon til det, Ligbleg – hendes pointe - bortset fra, at det HELT sikkert MÅTTE være en MAND… ha, ha. Jo, godmorgen - var jo ellers, at Bitterfissen ikke kunne skrive. Nå, men du har vel handlet den af med hende på en eller anden måde).
 
2) At Bitterfissen evner at gå til yderligheder…. være radikal med andre ord.
 
3) At hun allierer sig med den kraft som er ødelæggelsens. Og DEN vil vi jo altid godt kigge på. Tænk bare på 9/11... 
 
4) At hun er en troll – en der driller folk indtil de eksploderer og bliver så dejligt underholdende…
 
5) At KVINFOs direktør, Elisabeth Møller Jensen linkede til hende fra sin facebook – fordi hun dermed blev liked af en, der havde status af smagsdommer.

Okay. Men nu mener Annie Ligbleg så at Betzzz er færdig som sanger i kirkekoret, fordi hendes brand umuligt kan overleve, at virkeligheden har trængt sig ind i det.

Suk. Hvor ER Anna… Annie… Ligbleg… whatever… elendigt dårlig til at lave den analyse af, hvad der ligger til grund for Bethanys gennemslagskraft. Og i guder hvor man dog mærker hele hendes forbrødring med det højresnoede segment, Bethany fik latterliggjort, da hun i sin tid skrev om Herpes.

Er det alt sammen bar skudhuller i tågen måske… det Bethanys skriver…? Er det? Det tror jeg VIST nok ikke! Se bare hvor frygteligt Leo Nobody har haft det med… Leo Nobody… Brrr. Og hvor skrækkeligt det var for Anne Sophia Hermansens veninder (ja, ja – I slipper for navns nævnelse i dag) med de blankpolerede speltkusser. For ikke at tale om ASH herself. Og sådan kunne man blive ved. Bethany RAMMER noget med sine grovheder. Det har en kvalitet på den måde. En præcision. Bethany har simpelthen NÆSE for menneskelige dårskaber. Hendes kritikere vil helst slippe afsted med at påstå, at hun er som et barn, der råber »pik« og løber fnisende væk. Men faktum er, at historien er så uendeligt meget længere end det. Og DERFOR har det hun skriver et format… Og er stimulerende læsning.

Men det kan Weekendavisens litteraturtillægs redaktør imidlertid ikke få øje på. Overhovedet ikke.

Og jeg var ellers så glad for Annies åbenhjertige skriverier i sin tid om familiekøteren, Henrik, - en rigtig lille fedtetkrøllet og efterhånden bedaget topliderlig minipuddel. (FØJ, man ved hvordan det er med pudlers pelse… langhårede, fedtede, overbegramsede af gud og hvermand. Og til forskel fra kattene (de gode dyr, har selv to styks) vasker de sig jo ikke engang. Bvadr. At kæle en puddel er som at trække fingrene igennem en slimet pøl. Og Annies lå oven i købet i med husets bamser og sofapuder. Det var det, klummen handlede om: Sovedyr med puddelsperm. Åhhh føj, Annie. Hvordan holder I det UD derhjemme hos jer?! Men hvor kunne du vel nok skrive om det, så det var en fryd). Så jeg troede faktisk i et lille kort øjeblik, at du måske var folkelig, Annie. Men nej. For du kan ikke se, hvad i alverden Bethany dog har at bidrage med.

Når Bitterfissen ifølge Ligbleg er færdig, skyldes det at den 6. forudsætning for hendes succes nu er faldet bort: Anonymiteten. Det er nemlig ikke fascinerende at vide at enlige mor, kontoruddannede Jeanett Veronica Hindberg fra Farum står bag Bitterfissens udgydelser.

Åhhh Annie - og så skriver du dét, som afslører din utroligt store DUMHED: »Den eneste formildende omstændighed ved afsløringen var faktisk, at der trods alt var tale om en kontormus fra Farum, som var tilstrækkelig forfængelig til at bedyre, at hun ikke har hængepatter som sit alter ego«.

Vi tager den igen: »Den eneste formildende omstændighed ved afsløringen var faktisk, at der trods alt var tale om en kontormus fra Farum, som var tilstrækkelig forfængelig til at bedyre, at hun ikke har hængepatter som sit alter ego«.
 
Nej. Ha, ha. Hvem gider dog at divertere sig med en lille forfængelig sekretærs påfund? En kontormus fra Farum. Ikke sandt?

Det er mest sig selv Annie Ligbleg rammer hårdt midt i trynen med den afmagt, der også går under betegnelsen »snobberi«. Og tænk, så tror hun, at det er FORFÆNGELIGHED, der får Jeanett Veronica Hindberg til at udtale, at hendes babser ikke hænger sådan som Bethanys. 

Hun har ikke fattet en bønne. 

Det er af sandhedskærlighed, Jeanett Veronica Hindberg siger dét. Se dog på profilbilledet! Og det gør faktisk hele forskellen: Er der en virkelighed eller ej? Det er dér Bethanys succes hele tiden har ligget - i Jeanett Veronica Hindbergs evne til at forbinde sig med virkeligheden. 

Og fortsat vil gøre det.

1 kommentar:

  1. SelvFUCKINGfølgelig overlevede Bethany. Hun trylbinder os på forunderlig vis. Som du skriver, går hun jo ikke helt galt i byen med det hun skriver. Nu er det jo ikke sådan, at hun koger børns kaniner & skubber folk ud foran bussen.Hun slår ned som lynet, på en flok selvfede ligegyldige afblegninger, hvis underholdningsværdi kan måles med en hamsterbegravelse. Hun leger med ord som kun få kan. Talkshows/aviser/Nyhederne ligger på knæ for et Interview... Man kan kun le højt & længe af de hjernedøde kraver som forsøger at 'slette' hende ;) & overbevise os om at hun er nobody. Hun styrer det fucking show med hård hånd. Vi kan vente os mere ballade & overraskelser fra den kære Beth... Hun er først ved at varme op :D Kazzi Monroe.

    SvarSlet